Eerste vervelling gehad.. op naar een nieuw huidje
Hoi Allemaal,
Allereerst bedankt voor alle reacties, vind het echt leuk om te lezen en ook via mijn persoonlijke mail: [email protected] Mocht je een berichtje willen sturen, kan dat daar ook altijd naar toe.
Dan op naar een nieuw verhaal..
Hele week lesgegeven en vandaag begint mijn weekend alweer. Heb het nu veel meer naar me zin op me school. De leraren zijn aardig en maken af en toe een praatje met me, de kinderen vliegen om me heen als ik al binnen kom en luisteren heel goed. Ze zien precies aan mij of iets mag of niet mag. Ik heb deze week mijn lessen gegeven in het Papiamentu. Een jongen uit groep acht, had mij maandag geholpen met het vertalen van de teksten van de spelletjes en ik ben het gaan leren. Ik vind het niet zo moeilijk en af en toe als een kindje naar me toe komt en een heel verhaal begint, kan ik het redelijk verstaan.
Misschien dat jullie daar in Nederland ook wel ene vergelijking zien, ik ben benieuwd wat jullie van het volgende maken:
E tik por dos team. E tik Kora en tik Hele. Si bo wardu di tik dor di un hende bisti Kora, bo mister kambia di team Hel. Si bo wardu di tik dor di un hende bisti Hel, bo mister kambia di team Kora. E tik ku tien zu kada bashi, promé gana.
Wat zal ik gespeeld hebben hier met de kinderen? Ik ben benieuwd naar de reacties

Het vreemde hier is, als een leraar ziek is krijgen de leerlingen geen les. Ze worden dan onderverdeeld over andere klassen en sommige moeten het schoolplein vegen of krijgen andere taken. Ze missen dan toch een aantal lesuren, wat in het jaar natuurlijk gaat oplopen. Wel zonde, maar zo gaat dat hier. Hier is geen vervanging, dus worden de kinderen 'aan hun lot over gelaten'.
Na het lesgeven ben ik van de week even rond gaan rijden, zo ben ik bepaalde supermakten tegen gekomen en natuurlijk hele leuke lokale winkeltjes. De mensen hier zijn erg aardig en waarderen het enorm als je ze al aanspreekt in het Papiamentu wat ik dan ook doe.
Zo ben ik ook een middagje naar het strand gereden, bikini aan en heerlijk onder een palmboom in slaap gevallen en een boek gelezen. Als je dan bedenkt dat je op zo'n mooi stand zit (zie foto), dan denk ik echt, wat een ideaal leven en heb ik even voor mezelf een klein geniet moment.
Maar zoals de titel luidt, de eerste vervelling is alweer begonnen en mijn 2e huidje maakt zijn aantocht. Ik smeer me dan ook volop in, want ze zeggen hier dat het regenseizoen is overgeslagen (duurt ongeveer tot april) en het vanaf nu alleen maar warmer wordt.. dat belooft wat. Het is dan ook ideaal als je airco het voor één nacht begeeft, wat ik heb ik lopen zweten in me bed... geen oog dicht gedaan natuurlijk, maar volgende dag gebeld en is die gemaakt.... gelukkig.
Helaas ook wat ziekjes aan het worden de laatste 2 dagen. Wat buikpijn en hoofdpijn en helaas last van mijn schouder. Ben gelukkig hier nu onder behandeling bij mijn stagebegeleidster uit Nederland die woont op Curaçao. Dat is ideaal en ze behandeld mijn schouder. Heb nu ook tape op mijn schouder, om deze wat steun te geven, helpt wel, wat een klein stukje tape al niet kan doen

Hoe gaat het met julie daar? De sneeuw al gedag gezegd, want het blijft maar gaan daar. Ondertussen is het wel leuk geweest met al die sneeuw en mag de zon zijn intrede wel maken toch?
Het weekend lekker zonnen en lekker niets doen, tenslotte ben ik hier op het eiland waar alles twee tandjes zachter gaat....
Een heel fijn weekend allemaal en een dikke kus van mij!
hi Yvon
wat een heerlijke verhalen, lekker relaxed daar he!!
daar kunnen wij nederlanders nog wat van leren met ons gehaast iedere dag.
maar goed, hier is de sneeuw inderdaad eindelijk verdwenen, maar wat krijg je hier dan natuurlijk weer.................... regen.
t word voor iedereen tijd dat t lente word, op het werk ook er zijn er al maanden aldoor wel een paar ziek en met nu weer die regen word niet iedereen er gezelliger op.
wij zijn vorige week wezen wintersporten. was weer helemaal geweldig. we hadden de hele week lekker weer, beetje wolken, beetje zon, heerlijk geskied en natuurlijk gezellig apres-ski. het blijft een leuke bezigheid.
verder geen nieuws hier denk ik. morgen weer een gezellig feessie in het karrewiel en dan is het alweer maart, wat gaat het toch snel. nog ff en dan komt je fam al leuk hoor!!!!
nou meid we horen wel weer van je, geniet ervan he daar!!!
xx sandra
hey Yvonne, klinkt erg goed allemaal en leuk dat je de taal zo snel oppikt.
Veel succes!
Wat een heerlijke verhalen (L)
Hier regent het vandaag... echt niks aan...
Sneeuwt het niet, dan regent het :(
Ik ben jaloers!!
Nou heel veel plezier nog!
xxxxxx Marlies
Even kijken hoe het mijn papiaments is.
Je speelt met 2 tikkers, Kora en Hele. Als je door een van beide getikt ben hoor je tot haar team. Wie het eerst 10 teamleden heeft heeft gewonnen??????????
Zal wel niet goed zijn, maar wel leuk zo'n puzzle. Leuk dat de kinderen zo reageren op hun nieuwe gymjuf.
Veel plezier en de groetjes
Cor
bon tardi zal wel diefje met verlos wezen denk ik
lekker eten allemaal daar he
groetjes
Rik
ej zussie, tjsa dat papiamentu kan ik nog wat van leren strax bij je..
volgens mij heeft het iets met slierttikkertje te maken..
leuk hor die foto's op mijnalbum.nl
ik kan niet wachten totdat we samen daar lekker plezier kunnen maken, nog maar 1 maandje en dan komen we jou kant op.
heerlijk samen naar het strand op ontdekking, cocktails drinken, feestje op mambo, happy houres en nog veel meer meide dingen.
zet hem op daar.
xxxx
Hey Yvon,
Wat een jaloers makend verhaal, ondanks de lastige taaloefening die je op hebt gegeven. Dat relaxe en zonnige, daar zou ik nu ook wel zin in hebben.
Geniet en leer nog heel veel...... maar dat doe je nu ook al. Hééél veééél succes.
groetjes Hetty