yvonneovergoor.reismee.nl

Een wereld van veranderingen...

Wat een verschil tussen het leven hier en het leven in Nederland... niet alleen de warmte en de kou in Nederland verschillen enorm. Ook de mensen, het relaxte leven en de zeeën van tijd die ik hier heb... allemaal veranderingen die nu merkbaar zijn.

In Nederland heb je daar niet zo'n erg in, dat gerace tegen de klok, de afspraken die je maakt, de planning van de dag.. hier heb je dat niet. Wat je morgen doet is een ding van morgen waar je je op dit moment niet mee moet bezighouden.
De mensen die mij goed kennen, die weten dat ik best veel doe in een week, het liefst zoveel mogelijk en dat plan ik dan meestal in van te voren, dat is een ding wat dus niet van toepassing is en ik aan moet wennen. Het gaat hier allemaal wat langzamer en daar moet je jezelf bij neerleggen..

Deze week vrij, heb al een paar dagen heerlijk geluierd op het strand en lekker gebakken in het zonnetje. Ook ik heb natuurlijk gekeken naar de Carnavals optochten, waar vanavond er één is met lichtjes in het donker, dat lijkt me ook hee mooi. Het Carnaval is hier vooral, mooie versierde mensen en de rest van de bevolking zit met koelboxen aan de kant lekker te drinken en te genieten. De stoeltjes staan dan ook vroeg opgesteld, zodat je echt een plekje moet vinden om te staan, dan voel je jezelf wel een toerist, tussen al die Antillianen, maar ach, alles voor een leuke foto en het proeven van de sfeer van Carnaval hier.

Een week gaat hier wel snel voorbij, en het rare is dat je niet zo goed meer weet wat je vorige week precies gedaan hebt. Dat is in Nederland wel anders, althans bij mij. Dan weet ik precies nog wat ik heb gedaan. Ik heb hier vooral heel veel tijd. Ik heb dan ook al rond gekeken, om dingen te gaan doen.
Op woensdagavond worden er hiphop lessen gegeven, waar ik a.s woensdag ga kijken. Op donderdag zijn er workshops Salsa lessen. Ook zag ik dat er op strand zwemles wordt gegeven, met buizen en poortjes, ga daar zaterdag even kijken en informeren of misschien rij ik vanmiddag wel even langs.

Vanaf volgende week moet ik 6 weken lang, vier dagen in de week stage gaan lopen. Dus dat is een lange periode, waar ik ook wel weer zin in heb. De kids lesgeven en mijzelf ontwikkelen als docent op de school. De lessen die ik geef zijn heel wat anders als in Nederland. Het gaat niet op techniek, maar vooral om het spel. De dvd die ik dan ook van mijn stagedocenten gekregen heb, kan ik gebruiken. Al moet ik het wel vertalen in het Papiamentu.
Vanmiddag even in me autotje rondrijden en even de weg verkennen..

Jullie nog een fijne middag en ik heb ook weer nieuwe foto's geplaatst op:
yvonneovergoor.mijnalbums.nl

Yvonne

Cor

Hallo Yvonne

Heel goed om te merken dat je een beetje aan het onthaasten ben.

Groetjes Cor

renate

ej zussie,
ja je begint er nu inderdaad wel aan te wennen, pas maar op dat het niet gewoontjes wordt, want die stranden daar en dat mooi water is toch echt bijzonder hor! geniet lekker ervan en even goed opletten bij die hiphop lessen;-)
xx

Wiebe

Heey Yvonne,

Leuk om wat van je te lezen en je foto's te bekijken. Lekker hoor dat mooie weer daar. Hier is het een stuk kouder! Succes op je school en geniet ervan want voor je het weet is het alweer voorbij!

X Wiebe

Mary

Hee Yvonne,
Je verhalen en je foto's! Het ziet er allemaal heel relaxed uit. Geniet ervan! Enne, probeer ook om nog wat op te steken hè? Niet alleen voor dat interessante regeltje op je cv! Nee hoor, grapje, dat komt vast goed. Groeten uit een besneeuwd Zuid-Scharwoude. (Ongeveer de zesde! keer). Mary