yvonneovergoor.reismee.nl

Precies 2 maanden..

Bon nochi allemaal,

Zal eerst even de oplossing geven van het spel wat ik met de kinderen gespeeld heb:
Het ging om het spel wedstrijdtik. Je had twee tikkers geel en rood. Daarbij had elke tikker zijn eigen vak met evenveel kinderen erin die hij/zij moest proberen af te tikken. Was je getikt door de gele tikker, moest je naar de tikker in het rode vak. Was je getikt door de rode tikker, moet je naar de tikker in het gele vak. Wie uiteindelijk de minste kinderen in zijn vak had, die had gewonnen... een spel wat de kinderen erg leuk vonden, maar waar ook aardig vals werd gespeeld als ik even niet keek.

Precies nu 2 maanden hier op het eiland.. In het begin ging de tijd niet zo snel, maar nu heb ik eigenlijk geen idee dat ik hier al zo lang zit. Ik heb helemaal mijn draai gevonden.
Ken het eiland op mijn duimpje zonder mijn kaart te gebruiken en het rijden gaat ook goed. Dicht bij ons huis is een heerlijk amsterdams bakkertje,daar kun je lekker vers brood halen, voor 1 euro.. toch geen geld:) Bij de appie is die nog duurder.
Ook geef ik sinds vorige week zaterdag zwemles, en jawel, in de Zee! Heel anders dan wat ik gewend ben, maar wel ontzettend leuk. Ik begin met baby-peuter en het niveau word daarna al hoger en ik eindig met diploma A,B,C. Ik wist niet echt wat me te wachten stond en dacht dat ik nog begeleiding had, maar ik werd gelijk in het diepe gegooid en stond zwemles te geven aan kindere zonder dat ik enige notitie had van hun achtergrond. En dan moet je een kind maar geloven als die zegt, ja hoor juf ik kan naar het vlot toe zwemmen!! Nou eerst voorzichtig aan natuurlijk, want ja voor je het weet, moet ik nog iemand opduiken en dat kan natuurlijk niet. Maar gelukkig alles is goed gegaan, en ze waren erg tevreden. Zelfs zo tevreden met de vraag, of ik niet langer bleef en langer zwemlessen wilde geven. Ik zei nee.. ik ga naar huis, lekker naar me familie. Dit is een super ervaring, maar denk dat ik 2 juni ook weer heel blij ben om naar huis te gaan! :) Naast de zwemlessen ben ik ook gevraagd als oppas bij iemand thuis, op zijn kinderen het liefst 5 dagen, maar ik heb gezegd max. 2/3. Het is een Nederlandse man en kinderen, die wonen in een resort met zwembad en al. Dus ik heb me nummer gegeven en ik zie het wel.

Met stage gaat alles heel goed, de kinderen weten wat ze wel en niet kunnen doen en anders wacht ik gewoon even en zegt er eentje in het Papiamentu. He shoet, die juffrouw é papia. He stil, de juffrouw wil wat vertellen. Het is wel wat warm hoor in de zon lesgeven, en merk ook echt dat het veel energie kost, maar ik vind het wel echt leuk. De kinderen springen me s'ochtends om het lijf en s'middags als ik weg ga krijg ik allemaal een handje of even een knuffel.

Naast het lesgeven ben ik begonnen met hiphop lessen en heb er nu in totaal 4 gehad, wat ik ontzettend leuk vind. Ze zijn met een optreden bezig welke 26,27 maart is. Colors of Curaçao heet het festival. Daar treed de groep op. En ja.. ik ben daarbij. Ik dans 3 dansjes mee van de 6, hoe vet!! Even snel in 4 lessen geleerd! Ik sta gewoon straks op een podium te dansen heel vet. Verder zijn de danslessen ook echt leuk, per week leer je een dansje aan, herhaal je er één en het gaat echt snel. Je kunt geen les missen, want ze herhaalt niet vaak dus moet goed mee doen. Het gaat allemaal echt super snel, maar wel heel leuk. Helaas gaat de lerares in april naar Nederland tot aug. dus krijgen we dan een vervanger, ben benieuwd. Je kunt hier gewoon lid worden voor 10 euro en de rest is gratis! Dus onbeperkt (2x in de week) hiphop dansen tot juni, ontzettend gaaf:)!

Naast dit alles moet er natuurlijk ook gefeest worden op het strand. Daar zijn Mambo, Zanzibar, Bermuda en uitstekende gelegenheid voor. In het weekend gaan we daar dan ook vaak heen met wat huisgenoten en maken we een feestje. Je merkt hier nu wel dat je veel dezelfde mensen tegen komt, maar ook wel weer leuk om verder mee te praten en beter te leren kennen.

Jullie mensen zullen het niet geloven, maar ik voel me hier al veel relaxter, ik plan geen dag in met wat ik ga doen, alleen maar met ideeën die vervolgens wel of niet uitgevoerd kunnen worden. Dus ben al aardig ingeburgerd. Het enige is wel dat je als je ergens zit, niet je glas leeg vol krijgt, maar het af en toe even aan moet geven. Maar goed dat maakt ook niet uit.

Het thuisfront komt al bijna weer lekker hierheen, heb al een hele waslijst verstuurd per email aan dingen die ik hier echt mis. Zo mis ik toch me g-star spijkerbroek en me andere spijkerbroek, want ja soms heb ik het best koud s'avonds. Verder de sopjes, ondergoed en de korte broekjes staan ook op het lijstje, want ik draag hier toch meer broekjes als jurkjes, net even iets handiger soms:)
Dus hopelijk nemen ze alles mee, want er gaat ook een hoop terug wat ik echt niet aan doe en wat niet praktisch is hier..

Nou ik ga even nog een boek lezen en dan lekkr vroeg naar bed, van de week was het telkens laat en morgen kan ik lekker uitslapen want het is weekend!! heerlijk:)

Dikke kus voor jullie allmaal!

Judith H

Hey, wat een leuk verhaal weer. En wat gaaf dat je gaat optreden!!!! Veel succes!! xxxx

Marja

Wat heerlijk om jouw verhalen te lezen. Je vertelt zo boeiend, maar dat komt natuurlijk omdat je het zo naar je zin hebt. Gelukkig is het niet alleen werken maar toch ook een hoop lol. Nou geniet er van, want het is zo juni. Lekker dat de familie gauw komt (ja, mamma mist jou ook)en ik weet zeker dat het een fijne periode wordt. Nou lieverd een superdikke kus en succes met het optreden.

Lisanne

Hee Yvon,

Wat leuk allemaal om te lezen!! Ik ben echt super blij dat je het zo naar je zin hebt!! En wat gaaf zeg van dat dansen.. echt leuk meis! En die zwemlessen! helemaal super natuurlijk! Lijkt me wel een hele vette ervaring! Het zal maar op je CV staan..'zwemles gegeven op Curacao (in de zee!!)' haha. Je bent lekker ondernemend bezig ;)..maar had ook niet anders verwacht! Meid, geniet er lekker van! En stuur je af en toe ook een zonnestraaltje deze kant op.. ;)

Dikke kus

Nanda

Hoi Lieve Yvon!

Wat goed om te lezen dat het zo goed gaat.
Het is echt een super ervaring waar je je hele leven wat aan zult hebben! Hoop dat het niet te druk is. Je bent weer van alles aan het doen! Wel erg leuk hoor!!
Het is altijd heerlijk om te dansen! Dat geeft volgens mij ook veel ontspanning.
Hoe is het met je schouder, hoopt dat dat al beter gaat.
Geniet want het is zo 2 juni! En dan zit je hier weer in het toch wat koudere en een stuk minder relaxte Holland!
Een heel dikke kus van Nanda

Coby,

thoi yvonne, Wat fijn dat je het ZO naar je zin hebt.Geniet er maar met volle tuigen van want de tijd gaat nu vast heel snel. hier gaat alles ook goed. Nog bedankt voor je lieve kaart..

cor

Hallo Yvonne

Aan je verhaal te lezen heb je het helemaal naar je zin.
Leuk dat de kinderen zo enthousiast reageren.
Nog heel veel plezier en de groetjes van mij.